Gyik Nyomtatás E-mail

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Ön is láthatja, hogy széles képzési választékkal állunk rendelkezésére. Viszont előfordulhat, Ön nem talál az érdeklődésének megfelelő képzést.

Arra kérjük, hogy írja meg nekünk, mit szeretne tanulni (pl. milyen szakmát), biztos, hogy tudunk segíteni.

Folyamatosan új ötletekkel gazdagítjuk tanfolyami palettánkat. Egy a sok közül (kidolgozása folyamatban): olyan szakképesítéseket is kínálunk majd (a meglévőkön kívül), amelyekhez nyelvi képzést is kapcsolhatunk (nem nyelvvizsgával zárulót), s így a környező országokban történő munkavállalást megkönnyítené.

Rögtön példát is mondunk ehhez: Hazánkon kívül (is) keresettek a magyar építőipari szakmunkások, illetve vendéglátóiparban dolgozók, de a nyelvismeret
hiánya megnehezíti a kommunikációt.

Pár Hasznos Információt közzé teszünk, hisz számtalanszor tették már fel ezeket a kérdéseket nekünk:

1. NEM VAGYOK MÉG 23 ÉVES, NINCS OKJ-s VÉGZETTSÉGEM, INGYEN SZERETNÉK TANULNI.

Az INGYENES szakképzés kire vonatkozik:

Iskolarendszerű oktatásban:

      - Nappali gatozaton, korhatár 23 év, nem rendelkezik OKJ-s (államilag finanszírozott) szakképesítéssel

      - Esti tagozaton, nincs felső korhatár, nem rendelkezik OKJ-s (államilag finanszírozott) szakképesítéssel

Iskolarendszerű oktatás esetén tanulói jogviszony keletkezik!

 

Az állam által nem finanszírzott, NEM INGYENES, önköltséges szakképzés:

Iskolarendszeren kívüli felnőttképzés, az OKTATÓHÁZ  elsősorban ilyen képzéseket kínál!

A képzés résztvevőivel felnőttképzési szerződést kötünk.

 

Az OKTATÓHÁZ  kamatmentes részletfizetési lehetőséggel, és egyéb kedvezményekkel (munkanélküli, kismama, pályakezdő) támogatja a képzésre jelentkezőket.

2. Hogyan kapok értesítést arról, hogy a jelentkezésemet elfogadták?

A jelentkezési lap on-line elküldésekor Ön is kap e-mailben egy másolatot az elküldött jelentkezésről. Kollégáink ellenőrzik az Ön adatait (pl. az adott tanfolyamhoz szükséges iskolai végzettséget) és a jelentkezés elfogadásáról e-mailben értesítik. A beiratkozási díj befizetéséhez szükséges csekket, és az elküldendő dokumentumok listáját postai úton kapja meg. A beiratkozási díj befizetése után válik jelentkezése véglegessé. A tanfolyam indulása előtt értesítést kap a pontos helyszínről és a konzultáció időpontjáról.

3. Milyen végzettséget szerezhetek a tanfolyamokon?

Képzéseink között Magyarországon (Államilag) elismert végzettséget adunk! A végzettség megnevezését minden meghirdetett tanfolyamunk leírásában megtalálja.

4. Mi az az OKJ?

Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék rövidítése. Az OKJ szám alapján (pl. 33 811 02 1000 00 00) minden államilag elismert képzés beazonosítható. Ha ilyen képesítést adó tanfolyamokra jelentkezik, azt biztos, hogy országosan minden munkáltató elfogadja!

Bővebb információt találhat az alábbi oldalon:

http://okj2006.hu/szakiranytu/okj_szam_felepites.html

5. Mi történik ha nem tudok részt venni minden konzultáción?

Ön a tanfolyam első napján megkapja a pontos időbeosztást és órarendet, a témakörök és tananyagegységek feltüntetésével. Ha óraadó kollégáinknak, tanfolyamszervezőinknek időben jelzi, hogy nem tud minden alkalommal megjelenni a konzultációkon, segíteni fognak Önnek a felzárkózásban. Tankönyveink, jegyzeteink segítik az otthoni felkészülést. Ön nem marad le semmiről!

6. Külföldön elfogadják majd a képesítésemet?

Minden bizonyítványhoz igényelhető EUROPASS kiegészítő, mellyel az összes uniós országban munkát tud vállalni. A sikeres vizsga után jelezze a tanfolyamszervezőnek, hogy külföldi munkavállalásához Europass-t igényelne! Egy bizonyítvány-kiegészítő (bármely nyelven) maximum a mindenkori minimálbér 5%-ába kerül.

7. Mit tudhatok az Europass bizonyítvány- kiegészítőről?

2005. július 1. után végzett tanulók, hallgatók számára elérhető!

A bizonyítvány kiegészítőről és az egyéb Europass dokumentumokról a www.europass.hu oldalon találhat bővebb információt.

 

(forrás:www.europass.hu)

8. Nem találja a kérdésére a választ?

Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Hívjon minket telefonon, vagy csak engedélyezze hívószáma kijelzését és mi visszahívjuk!

Telefonszám: +36-1-781-0088

Írjon nekünk e-mailt ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy kattintson a kapcsolatok menüpontra!